martes, 26 de enero de 2010

Honestedat brutal

Seguint una mica la línea del post d'ahir, sobre la publicitat, però sense voler extendre'm massa ni sense incluir-lo en el meu exhaustiu estudi comparatiu amb la publicitat espanyola:

Mireu aquest anunci:


Així un anunci gracioset i tal, veient com un home aparentment sexy i masculí i potent passa a ser un gordo qualsevol. Presenta una analogia amb l'efecte que les begudes energètiques amb sucre dónen, passant d'un estat d'alerta i un estat repentí de cansanci.

Però cal posar subtitolat: "appearance changes for comedic effect, not to imply actual changes"? [Traducció: canvis d'aparença per un efecte còmic, no representen canvis reals]. Val que als USA potser no hi hagi una mitjana d'inteligència propera a la de Stephen Hawking, però collons que no són tan retrassats com per pensar-se que les begudes energètiques normals realment et fan passar de catxes a gordo quan et tires un refotut rot.

Tampoc crec que nens innocents i suggestionables siguin consumidors habituals de red bull, ni ningú vulgui imitar l'efecte de l'anunci (que s'entendria en el cas dels anuncis de motos i cotxes quan t'informen que és fet per professionals en un circuit tancat). De totes maneres, molt em temo que és un missatge per curar-se en salut, que ja sabem que a Estats Units són molt aficionats a les demandes milionàries i absurdes*; dubto molt que es tracti d'un cas d'honestedat brutal per part dels anunciants.

Això és el que em ve al cap al nombrar el concepte:
"nen innocent i suggestionable consumidor habitual de red bull (i esteroides)"

* Demanda absurda no vol dir demanda perduda. Sent una mica llest (o cabró) i amb un bon advocat et pots treure una dinerada. I d'això també existeix publicitat, ja en parlarem.

----------------------------------------------
EXTRA: sóc l'únic que se n'ha adonat que els capítols a partir d'una certa temporada de Padre de Familia, en els crèdits que apareixen un cop començat el capítol, apareix un nom ridículament llarg? Premi pel primer que el capti...

2 comentarios:

  1. Una pista: comença per "Che..."
    I acaba per "...vapravatdumrong"

    I no, no és de Palència :D

    ResponderEliminar
  2. Cachis!!! La meva iaia és de Palència...anava a preguntarli si coneixia a un tal che...vapravatdumrong ;)
    uffffff ara no puc sperar per veure algun capitol!!!!
    Per cert...parlant de noms...algún dia ja comentaré els k tinc a la familia!!! no se quedan cortos ;)

    ResponderEliminar