domingo, 7 de marzo de 2010

"La gran manzana", S01E02

I tant gran, només portem 3 dies i els nostres peus ja no aguanten més.
No hem parat des que vam arribar, fent un resum diriem que hem vist: Empire State, Flatiron Building, l'estatua de la llibertat, la borsa, l'estatua de George Washington, St. Patrick Cathedral, Zona zero, Rockefeller Center (on hem pogut patinar amb òstia inclosa), l'edifici Chrysler, Grand Central Station, hem passejat per Brodway i 5th Avenue, Brooklyn Bridge, Trinity Church, Seaport (el port més antic de NY), Little Italy i Chinatown.

Vist així el més normal és que sembli poca cosa, però no ens oblidem on som i com de grans són les distàncies, que per molt aprop que estiguin les coses un mínim de 4 o 5 carrers has de caminar i no són carrers com els de l'Eixample precisament.

L'endemà ens vam llevar ben aviat. Haviem de veure unes quantes coses i el temps se'ns tira a sobre.

Varem pensar en baixar fins al Financial District per a veure els enormes edificis que hi havia per allà (com a tota la ciutat, però és on més n'hi ha). Un cop vam arribar allà, vam decidir agafar el ferry que porta a Staten Island i és gratuït, passa per davant l'estatua de la llibertat, no val la pena pagar 12$ i no poder pujar fins a dalt de tot.

Financial District



Això crec que no cal que ho presenti...

Un cop fet això i tornar a Manhattan el següent va ser anar a fer la foto de rigor al Bull i ens agafava de passada per anar a veure Trinity Church, molt simple però acollidora.

Tot seguit vem baixar per Wall Street on vam parar a visitar el monument a George Washington i just davant teniem la borsa, on per cert, no deixen entrar i està custodiada per un munt de policia armada fins les dents.

Vistes aquestes dues coses, vem decidir anar a la zona zero. Francament veus el impacte que ha tingut sobre el districte financer, hi ha un forat bestial, com si faltés una peça del puzzle. Estan d'obres però en un dels carrers que et porta a la zona zero hi ha un monument a la paret d'un edifici per a les víctimes i als que segueixen endavant, tot això juntament amb les fotos de tots els bombers que van estar allà aquell dia. Al estar tot en obres l'única visió bona es creuant el carrer per un "pont" provisional que et porta fins a un edifici just davant de la zona zero on realment te n'adones, com ja he dit abans, del que va ser el 11S.

El següent destí és Seaport. És el port més antic de la ciutat, es tot de fusta, està molt ben conservat i hi ha uns quants vaixells atracats allà als que pots pujar i tenen un petit museu dins.

A propet del Seaport està el pont de Brooklyn, famòs pont que ha sortit a més d'una pel·licula de NY. Es increible. Et dona unes vistes de la ciutat brutals mentre ets al pont. A mà esquerre el pont de Manhattan i a mà dreta tot el districte financer. El pont és tot de fusta i eé la ostia de llarg, però val la pena arribar a l'altre banda del pont per poder baixar al Brooklyn Bridge Park, aquí no hi ha paraules per descriure que es NY, simplement s'ha d'estar i veure-ho




Vist Brooklyn Bridge i el parc vam decidir anar cap a Chinatown a fer una petita volta i sopar a Little Italy (un carrer només però només entrar saps que es territori Italià), tot ple de restaurants on no paren d'acosarte per a que entris a menjar a qualsevol d'ells.

Ja fets caldo, vem decidir tornar a l'habitació a descansar per poder estar en plenes facultats de cara l'endemà, la veritat es que val la pena tota la patejada però uns necessiten descansar i més sabent que ens espera el dia següent.

5 comentarios:

  1. Quin trajín senyors! Sou molt grans :D

    Mama, ja pots espavilar amb el WiiFit si vols estar a la altura!

    ResponderEliminar
  2. kien necesita gimnasio??? ;) VAYA RITMO
    totel les fotos son genials..kina passada..
    la ratardilla,monisima,me recuerda a alguien,y las otras pasarian por postales,molt macas.
    q tal la zona 0 recurriste a los cleanex??
    buenu q sigais asi de bien
    besitos

    ResponderEliminar
  3. q maca la foto del financial district..amb les banderoles de la taxi.. ;) akesta foto anava dedicada a tu canicas preferida,oi??
    nos olemos!!

    ResponderEliminar
  4. Jajajaja!!! Molt bé aquest títol! Ja veig que esteu en plan nos lo pateamos todo, però amics meus... el metro el van inventar per alguna cosa!! Que dintre de 4 dies ja no podreu amb la vostra anima XD
    En fi, que tal les compres??? Heu gastat molt fins ara o que??

    Una abraçada guapus!!!!!

    ResponderEliminar
  5. Calla, calla...no em parlis del metro...k este heavy es molt heavy!!!
    Doncs no k stavem a la zona 0 després de patear tot el dia i em diu k si tornem a casa caminant??? :O tooottttttt el dia caminant per alla, per chinatown i vol tornar a peu...k estem al costat de Times Square..animal!!!!

    ResponderEliminar