domingo, 29 de noviembre de 2009

Day 84: Thanksgiving

I per fi va arribar el gran dia.

Després d'un dimecres en el qual la majoria de gent frisava per que fos l'hora de marxar, per anar a disfrutar del pont, la comissió de Thanksgiving ens vam encarregar de les últimes compres (necessàries ja que durant el dia d'acció de gràcies està tot tancat i barrat, excepte el Domino's Pizza, que obria) bàsicament per preparar la macedònia, mojitos, i alguns acompanyaments del gall d'indi. I a dormir aviat, que el dijous havia de ser un dia mooooolt llarg.

Despertador a les 9:30. Festa i quasi em llevo més aviat que els dies de cada dia... Miro per la finestra i el carrer, desert (és com Barcelona per Sant Esteve, o durant un Barça-Madrid). Després d'una dutxa i un esmorzar lleuger (òbviament) vaig pujar al pis d'en Max. En Josep Miquel, en Max i l'Elías ja portaven una bona estona allà currant-s'ho. El gall d'indi havia entrat al forn a quarts de deu (reteniu aquesta dada) amb "relleno" inclòs.


Jo em vaig dedicar a ajudar amb el que em deien, ja que de cuinar... poc. Havíem de treure mooltes coses de la sala d'estar si volíem cabre tots, redistribuir objectes, i portar cadires i taules d'altres apartaments. De mentres s'estava cuinant més "relleno" que s'acaba servint com a acompanyament, i el brou pel gall d'indi. Cada mitja hora s'afegia i es remullava el gall d'indi amb el brou i es tornava a ficar al forn. Ah! I els plats de formatge, pernil dolç i crackers d'aperitiu.

El "relleno", diga-li stuffing, es va fer seguint una recepta que se suposa antiga i casolana. Entre d'altres, conté: pa tallat en daus, nou picada, ceba, mantega, poma, panses, oliva, caldo de gall d'indi, i espècies.
VALORACIÓ: després del gall d'indi, crec que és del millor que hi havia per menjar.

El gall d'indi encara verge i els ingredients per l'stuffing.

A mig matí van arribar reforços que ajudaven a la cuina. Vam baixar uns quants a l'apartament del Josep Miquel a preparar la macedònia (3 megabols) i els acompanyaments. Bàsicament els acompanyaments es basaven en obrir llaunes de diferents productes, abocar-los en un recipient ben gran i ficar-los al forn una bona estona. També en aquest franja es van començar a preparar les salses: gravy pel puré de patates i salsa de "arándanos" pel gall d'indi.

Estris i ingredients per fer els acompanyaments i salses (tot i que sembla que haguem fet recollida d'aliments pels pobres).

El primer acompanyament, era una simple combinació de boniatos i pinya. Obres les llaunes de boniatos (que estan en aigua) i s'aixafen i trituren. Es combinen dues parts d'això amb una part de pinya amb almíbar, es fica al forn una estona i voilà.
VALORACIÓ: una combinació extranya i extranyament dolça per acompanyar el gall d'indi. Passable.



El següent acompanyament és una altra combinació de cosetes enllaunades. Si no recordo malament, Mongeta verda, sopa concentrada de xampinyons, i per sobre una mena de mini-patates fregides amb ceba. També el forn i apa, fet.
VALORACIÓ: estava prou bo, i combinar verdura amb la carn sempre és bona opció.



El gravy és una salsa que es posa a la carn i al puré de patates, i per acció de gràcies és bastant habitual. Bàsicament s'aprofita les parts no desitjades del gall d'indi o el que s'estigui cuinant. Si no recordo malament, se li pot posar vi, mantega, i crema de xampinyons.
VALORACIÓ: serà típica, però a mi no em va agradar gaire. Tampoc aportava res. Per això preferia la salsa de "arándanos", feta a partir d'un concentrat.


A la recta final ja va anar arribant tothom, aportant begudes i pastissos (per si no teníem prou teca) i vam preparar el puré de patates i les amanides. Al gall d'indi encara li quedava alguna estona, en aquell moment se li injectava una barreja de vi i mantega. Per fi, gairebé a les 4 de la tarda, el gall d'indi va sortir triumfant (així doncs, sis horetes ben bones se les havia passat al forn). Ja hi érem tots, uns 25, i semblàvem la puta ONU [Xina, Angola, Iran, Índia, Catalunya, Xile, Itàlia, Grècia, Sèrbia, Panamà]. Per cert, cap americà, tots amb la seva família.

Primer 'round', segon 'round', tercer i definitiu... i KO!

Les següents hores es poden traduïr en menjar com a garrins. Després de tota la teca, els catalans vam preparar uns mojitos, que van tenir un èxit notable entre els que el van provar. Això va animar als valents a posar-se a ballar per allà en mig, mentre alguns dels xinesos ja començaven a retirar-se.

La teca jevi, entrants i amanides, macedònies, i pastissos (3 pumkpin pie, 3 pecan pie, i 1 de xocolata totalment inesperat). Val a dir que, excepte el gall d'indi, va sobrar un fotimè de tot. Aquesta gent menja com a ocellets.

Potser va ser cap a les 8 que la majoria havia marxat a casa. Però això no acaba aquí. El nucli dur del laboratori seguia a l'apartament, recollint com bonament podíem tot el merder organitzat. A la poca estona, bona part dels xinesos van tornar, ens vam reunir unes 14 persones al pàrking de 100Midtown, ens vam enxovar en tres cotxes i...

Continuarà...

2 comentarios:

  1. Sembla que anesiu a la guerra man!! pero si surten casi mes plats que persones!.

    Dedueixo que, primer dia d'acció de gràcies petat!

    Per cert! encara no entenc perque necesitaveu el movil per fer els acompanyaments i les sales xD ;)

    ResponderEliminar
  2. "Aquesta gent menja com a ocellets!!"...habría q verlo...k no todo el mundo es capaz d comerse unas tostadas con sobrasada y huevos fritos a las tantas de la mañana ;)

    ResponderEliminar