martes, 3 de noviembre de 2009

L'alcohol

Tot i que pot ser un tema que no agradi molt a pares i tutors legals, per poder ser lúdic en excés potser, se'm fa inevitable comentar les curiositats derivades del tema.

I és que vivint en un bloc d'apartaments on gairebé tothom és estudiant, i que les festes sovintegen, el tema de l'alcohol es fa recursiu a vegades. O no per les festes, si no ja per si t'inviten a sopar i portes unes cerveses o un vi... Ja us veia pensant en les grans tajes i les grans ressaques...

També s'ha de dir que els americans no s'estan de res, en aquest tema. Tinc aquí a mà certa guia d'Estats Units (un regal prou útil i significatiu) que té algunes perles. Per exemple, d'inici tenen un apartat de "menjar i beure", i l'alcohol està òbviament entre les referències:
Los estadounidenses están muy lejos de poder decir que no prueban jamás el alcohol...

I quan es consulta l'apartat d'Atlanta, i es mira llocs on prendre algo, et deixen anar, sense més:
A Atlanta le gusta beber...

I vaja, que fàcil ens podem imaginar les festes universitàries on la cervesa corre que dóna gust, un "sureño" bebent Bourbon... La guia no deu estar gens equivocada. De totes maneres, si és pels locals de venta d'alcohol, ja us puc dir que sí, que sí, que als americans els encanta beure.


Per aconseguir alcohol als Estats Units s'ha de ser major de 21 (segur que ja ho sabíeu això), que contrasta amb l'edat mínima per conduir, que és de 16 en la majoria d'estats. I són bastant estrictes en aquest tema: és bastant probable que et demanin identificació a no ser que realment et puguin tractar de "vostè". Un altre tema curiós és que degut a la "Llei Blava", a Georgia (entre d'altres estats) està totalment prohibida la venta d'alcohol els diumenges, per temes religiosos i de culte, imagino.

Als bars i discoteques, sol ser recomanable demanar cervesa. Els licors i els combinats no són com els cubates als que estem acostumats. Als llocs on he anat, et posen gel picat en un got bastant petit, potser una mica més carregat del que nosaltres considerem normal, però no val la pena en absolut... pel preu (7$ en amunt). De chupitos n'he tastat pocs... ara, quan em van clavar 6$ per un de tequila vaig aixecar les mans i vaig dir nunca mais. Per tant, cervesa. Als bars, els pitchers (gerres de 2L) no solen sortir massa cares, i a les discoteques una birra et pot sortir per 4-5$. Sigui com sigui, friso per trobar un bar on els combinats siguin generosos i el preu sigui assequible. Fins que això no passi, seguirem bebent als apartaments. Per tant, sorgeix el tema d'abastir-se:

Als supermercats només venen cervesa i vi. Per aconseguir la beguda la majoria de gent recorre a les Liquor Stores, que són bastant comunes. És un concepte molt més extès que a Espanya, on a un supermercat qualsevol ja tens una varietat bastant àmplia. Però vaja, ni punt de comparació amb una botiga especialitzada.


En el nostre cas, tenim una licoreria molt a prop. Es diu Mac's, i el local no és massa gran, però està A REVENTAR. Hi ha de tot, i moltes marques, encara que un no sempre trobarà el que voldrà i al preu que desitjaria. S'ha de pensar en les importacions: per exemple, un bourbon costarà probablement menys que un whisky escocès per la simple raó de que un el fan a l'estat del costat i l'altre el porten d'Escòcia, probablement.

Mac's per dins, opineu vosaltres mateixos

Parlant de bourbon, i d'aquí al costat... Una de les visites que hauria de fer un dia d'aquests és a l'estat de Kentucky. "La Ruta del Bourbon", i pollastre KFC... es pot demanar més?

----------------------------
Fa gràcia trobar cava Freixenet, cava Codorniu, vins espanyols òbviament... També hi ha tota varietat de Vodka, roms (encara que hi ha queixes del rom negre, que aqui sol ser "Spiced"), vins francesos i americans... i no parlem de la cervesa. No recordo el nombre exacte, però em sembla que eren 26 neveres plenes de diferents marques de cervesa. És una cosa espectacular...

Apart de tenir varietats de marques, també tens varietats de formats. La majoria de licors venen en ampolles de 0,75L, 1L o garrafes 1,75L (molt còmode i econòmic per grans festes). Depenent també del que escullis, hi ha ampolletes petitetes rotllo petaqueta. O també tenen alguna mega-ampolla d'aquestes de 5L per allà rondant.

El meu estimat jackie en format gran, al costat del seu germà petit d'1L.

Els preus són aproximadament similars als espanyols, en mitjana. Potser està tot una mica més car, però comptant com està el dòlar actualment, encara surt bé de preu. De totes maneres, si t'aburreix comprar a preus normals, també tenen delicatessen de gran calibre. He vist preus de 1.500$ en ampolles exclusives en vitrines. Ni se t'acudeixi intentar res, que com a molts llocs hi ha un poli per allà passejant.

-------------------------
Vaja, que es corrobora el tema de l'alcohol aquí el tenen molt per la mà. La varietat és overwhelming (digueu-m'ho a mi, quan vam anar a sopar al Taco Mac, i tenien més de 150 varietats de cervesa de barril, o una cosa per l'estil). Però em sembla que no només és amb això. La varietat és una constant en la vida diària: has d'estar escollint la majoria del temps... però d'això en parlarem un altre dia, que és un tema que em van comentar i és bastant interessant.

Cheers!

5 comentarios:

  1. si encara serà util la guia i tot!! :3

    M'esperes per la visita a Kentucky??? jo també vull fer la ruta :D

    Per cert artista...m'ha agradat mooolt el blog avui...aix...el jackie...kins records ;)

    Petonets!!!!!!!
    Per cert...la rata camina bien :)

    ResponderEliminar
  2. Mucho alcohol y mucha"resaca", tio que has venido a estudiar !!!. Bueno al menos podras estudiar los efectos del alcohol, je je. Por cierto hablando de estudio, tu tio Gabi conoce a Eduard ya que esta partipando en una colaboracion con la UPC buscando energia para tus nanopilas. Casualidades de la vida.Fa uns dies l'hi vaig donar les dades del teu blog al Gabi.
    Una abraçada molt forta.

    ResponderEliminar
  3. Sí, ja imaginava que es coneixerien, ja que son els dos del departament d'Electrònica i fent coses telecos...

    ¡Se estrecha el círculo!

    ResponderEliminar
  4. em fa molta gracia q vagis ficant gags del simpson.mole.una abraçada <><

    ResponderEliminar
  5. Vale vale, posava tio Gabi i jo automàticament vaig pensar en el Rubio... perdó!!

    ResponderEliminar