martes, 10 de noviembre de 2009

L'Huracà Ida

Doncs res, aquests últims dies havia escoltat per les notícies que hi havia un huracà pululant pel golf de Mèxic. Segons he vist, en la seva època maja era de categoria 2 (de 5) i ha arribat a tenir vents de 105 milles per hora (uns 170 km/h).

Ara mateix està passant per sobre d'Atlanta, "però ja només" són les restes. Lo guapo ja va passar fa un parell de dies. Poso "però ja només" són les restes entre cometes, perquè segueix sent una tormenta tropical, ara mateix.

Hi ha algunes alertes per inundacions per aquí a Geòrgia i els estats dels voltants. A Atlanta precisament ha començat a ploure aquesta matinada i en tot el dia no ha parat. No ha estat una pluja especialment virolent, però ha estat toooooooot el dia dale que te pego.


Aquesta imatge era del radar de pluges, més o menys al migdia. Ha donat la casualitat que llavors ens estàvem menjant de ple la tormenta. Per a que us feu una idea de la extensió, tant Tallahassee (al sud) com Nashville (al noroest) com Raleigh (norest) estan a uns 350km més o menys d'Atlanta (al centre del follón). És com si estigués plovent a Barcelona, i la mateixa tempesta estigués arribant, a la vegada, a València (o a Múrcia, perquè això arriba al mar) a Montpellier i a Logroño. Casi na!

1 comentario: