jueves, 17 de diciembre de 2009

Interesting Hacks To Fascinate People

Abreviat IHTFP, sigles vam veure en un jersei i vam aventurar que significava I hate the fucking Parra, que com bé sabreu significa: odio a el puto Parra. Interessant regla nemotècnica per recordar les sigles.

Els que han seguit pel blog l'aventura bostoniana (més us val, amb la tabarra que he donat) sabran que dins l'edifici on treballa l'Héctor havia una exposició dedicada a això.

Bàsicament, pels estudiants del MIT, els "hacks" són una mena de bromes que els mateixos estudiants fan al recinte, i sense que ningú se n'adoni. Estàn permeses sempre que siguin intel·ligents, inofensives i mitjanament ètiques. Com ho aconsegueixen? Imagino que posant-se d'acord amb els vigilants, a vés a saber.

L'objectiu del post és explicar-ne alguns. Primer, els que estaven a l'exposició, si me'n recordo:

- El cotxe de la poli: una de les tradicions dels "hacks" aquestos és fer-los ben visibles. I el lloc més emblemàtic i visible del MIT és la cúpula. Doncs un dels primers que s'hi va fer va ser el 9 de Maig del 1994 (últim dia de classes del semestre). Els bromistes van montar, a escala real i peça per peça, el xasís d'un cotxe de la policia de la universitat, amb llums i tot, i ho van fer de nit, així que pel matí els estudiants s'ho van trobar allà fotut. A dins del cotxe hi havia un maniquí vestit de policia, amb una pistola de juguet i una caixa de donuts. Tremendo! LINK.


A l'exposició hi havia el que diuen que és exactament la rèplica original:


- Nerd Crossing: sense que ningú se n'adonés, van posar aquesta senyal en comtes de la típica senyal de pas de peatons:


"Pas de freakis" diu la senyal. Es pot veure com és el prototip de freak enginyer: ulleres, cartera, maletí d'electrònica, i una disquette gran, dels antics.

- Fire Hose Drinking Fountain: aquesta també estava a l'exposició. La història ve de que uns dels presidents del MIT va dir una vegada:

Getting education from MIT is like taking a drink from a Fire Hose.

Jerome Weisner

Que vindria a significar que rebre l'educació que t'ofereix el MIT és com beure d'una manguera antiincendis. Una mica bèstia, però bona analogia. Doncs un matí del 1991, molta gent que va anar a beure d'una de les fonts del campus es va trobar això:


  • Altres destacades:

- Un R2D2 gegant: millor que ho vegeu per vosaltres mateixos:


Doncs sí, van transformar la cúpula en el cap del R2D2. Era el primer dia dels finals de primavera, i faltaven dos dies per l'estrena de Star Wars: La Amenaza Fantasma.

- El casquet volador i la brigada antihacks: aquest doble "hack" és del 96. Els responsables van convertir la cúpula en una mena de casquet volador a ratlles. Realment no és un "casquet volador", és un beanie, un tipus de barret especial que fa anys i panys era popular entre els nens, però que ara és més aviat un símbol de frikisme (geekiness).


La gràcia afegida era que ja sabien que vindrien representants d'un departament de la universitat a desfer la broma, per la qual cosa van "hackejar" la furgoneta que fan servir. Van enganxar una pegatina a sobre del nom original que deia MIT Hack Removal Team (equip d'eliminació de bromes del MIT) i portava unes pegatines-logo de les bromes més importants. Al darrere portava una pegatina dels hackbusters, a l'estil de "Los Cazafantasmas" (ghostbusters). I a davant posava, del revés: "HACK REMOVAL", com a les ambulàncies. Un festival.


- Mega-Tetris: en aquesta broma ultra-currada, els estudiants van fer que les finestres de l'edifici més alt del MIT s'iluminessin d'una manera centralitzada. L'objectiu primari era que servís de mesura de la potència del soroll, ja que es va fer el 4 de Juliol, dia de la independència i on és típic tirar focs artificials. Però això s'alternava amb altres usos, com representar "IHTFP" en codi morse, o el tetris mencionat. Per rememorar-la, algú va crear un joc de "Tetris at the green building".

La broma es va repetir algun altre cop però per figures predefinides. Com quan van donar dos òscars a El Indomable Will Hunting, que està rodada en part al MIT, i precisament la trama gira entorn a Will Hunting (Matt Damon), un conserge del MIT amb especial habilitat per les matemàtiques:


- Dónde está mi despacho?: el primer dia de feina del president Charles Vest, l'any 1990, l'home va anar a la seva oficina per començar a treballar i es va trobar això:



Havien tapat cuidadosament la "entradilla" i la porta del seu despatx, d'una manera espectacularment precisa. Com? Doncs amb un suro gegant ple d'anuncis i papers. Resulta que aquells dies estaven molt atrafegats al campus ficant suros a molts llocs. Quan van treure el suro i el president va poder entrar al seu despatx, s'hi va trobar una ampolla de xampany. És bastant espectacular veure l'abans i el després.

-------------------------------------------------------------

Si en voleu veure més, en aquesta web n'hi ha la tira. Està la de la rèplica del mòdul lunar del Apollo a la cúpula, l'ull de Sauron en una de les claraboies de la universitat, el casc de Halo3 i un rifle a l'estàtula de John Harvard, un piano a la cúpula, el "hack" dels jocs de taula... la tira!



Sírvanse ustedes mismos.

1 comentario:

  1. Tremendas las bromas!!!!!! He flipat amb el tetris...ncara...k he de reconeixer...k la plakita del frickie amb el matelí...me tiene l corazón robado ;)
    Fins d'akí res!!!!!!!!!!!!!!11 :D
    (K)!!

    ResponderEliminar